Lieven Danneels vanavond officieel nieuwe voorzitter van VOKA West-Vlaanderen

Redactie KW

Vanavond wordt Lieven Danneels officieel aangesteld als nieuwe voorzitter van VOKA West-Vlaanderen. De gedelegeerd bestuurder van communicatiesystemenbedrijf Televic uit Izegem volgt Patrick Vanden Avenne op. Als voorzitter van de Kamer van Koophandel wil Danneels vooral werken aan het imago van onze ondernemers.

Twee jaar geleden zijn de zes kantoren van de kamer van Koophandel verhuisd naar deze moderne uitvalsbasis in Kortrijk. Een samensmelting waar de afscheidnemend voorzitter Patrick Vanden Abeele nog altijd fier op is. “Al die mensen zitten nu op één locatie en kunnen zo beter samenwerken. De ideeën worden ook makkelijker verspreid.”

Motor van de maatschappij

Vanden Avenne stapt na vijf jaar vroegtijdig op als voorzitter. Vooral de combinatie met zijn voorzitterschap van de internationale veevoederfederatie bleek moeilijk. Opvolger Lieven Danneels wil in eerste instantie werk maken van een beter imago voor onze ondernemers. “Mensen zien ondernemers te vaak als mensen die anderen ontslaan. Denk maar aan wat bij Bekaert gebeurd is. Maar wij willen erop wijzen dat de ondernemingen de motor zijn van onze maatschappij.”

De nieuwe voorzitter wil meer seminaries rond innovatie en internationalisering om onze ondernemers zo nog sterker in de markt te zetten. Want hij is ervan overtuigd dat er in onze provincie heel wat talent aanwezig is. Danneels krijgt een mandaat voor vier jaar, dat ook één keer kan verlengd worden. Voka West-Vlaanderen telt in onze provincie meer dan 3000 leden.

Lieven Danneels vanavond officieel nieuwe voorzitter van VOKA West-Vlaanderen

Bekijk hier de reportage

(BS/TN)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.