Lichtervelde stelt plannen nieuw ontmoetingscentrum voor

Redactie KW

Maandagavond werden de plannen voor het nieuwe OC in Lichtervelde uit de doeken gedaan. Later op de avond keurde de gemeenteraad de plannen goed.

Het nieuwe ontmoetingscentrum komt op de site Debaillie in de Statiestraat. Bedoeling is dat alle activiteiten die nu nog plaatsvinden in het huidige OC Lichtenhove, verhuizen naar het nieuwe ontmoetingscentrum.

Veel ruimtes

Dat nieuwe OC zal bestaan uit verschillende ruimtes op twee verdiepingen. Op het gelijkvloers komen onder andere een ruime inkomhal, een grote foyer, een keuken en een grote polyvalente zaal met uitschuifbare tribune én een backstage- en artiestenruimte. Op de eerste verdieping komen twee ruime polyvalente repetitie- of vergaderruimtes en één kleinere polyvalente ruimte.

Buiten komt een ruime parking voor ongeveer 130 wagens. Er is ook veel aandacht voor groen.

Timing

Van zodra de hogere overheid groen licht geeft start het sloopwerk van de bestaande bebouwing. De schouw zal wel intact blijven, zodat dit een historisch baken en een herinneringspunt blijft voor de site. Bedoeling is om na de zomer te kunnen beginnen met de grond- en bouwwerken. Het kostenplaatje van het nieuwe ontmoetingscentrum bedraagt 3.501.182,96 euro.

(TV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.