Leiezonen, Con Cuore en Harmonieorkest zijn Cultureel Ambassadeurs van Waregem

Redactie KW

De Stad Waregem heeft voor 2014 in één klap drie Cultureel Ambassadeurs aangeduid.

Na besprekingen in de cultuurraad en het schepencollege besliste de stad om de titel van Cultureel Ambassadeur 2014 toe te kennen aan de Koninklijke Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem, het Bevers Harmonieorkest en Con Cuore Waregem.

Dankzij straffe prestaties

Afgelopen zomer behaalde KMV De Leiezonen Desselgem de eerste plaats in de tweede fanfaredivisie van het WereldMuziekConcours in het Nederlandse Kerkrade en pakte daarmee de wereldtitel in deze divisie. Het Koninklijk Bevers Harmonieorkest behaalde in diezelfde wedstrijd de vierde plaats in de allerhoogste concertdivisie en wordt hiermee beschouwd als het beste harmonieorkest van België.

Ook het koor Con Cuore mag in 2014 de titel van Cultureel Ambassadeur dragen. Het schepencollege is van mening dat het koor zijn niveau en status heeft bevestigd met innoverende initiatieven met regio-overstijgende uitstraling met onder meer het grote project ‘Voices’ waar Con Cuore aantrad in gerenommeerd internationaal gezelschap. De proclamatie vindt plaats op zaterdag 1 maart ter gelegenheid van het jaarlijkse ‘Feest van de Cultuurraad’.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.