Legendarische stadsgids bundelt oude stadslegenden

Redactie KW

Hoe komen de Bruggelingen aan hun naam Brugse Zotten? En waarom zwemmen er zwanen op de Brugse Reien? Antwoorden op deze en heel wat andere vragen krijg je in de pas verschenen ‘legendarische stadsgids’ voor Brugge. Auteur Jan Vanroose bundelt in het handige boekje de mooiste verhalen en legenden, gekoppeld aan een boeiende stadswandeling.

De ‘Legendarische stadsgids’ combineert een stadswandeling in het centrum van Brugge, met oude stadslegenden. Het is dan ook een handig boekje van 100 pagina’s op klein formaat. In de 17 verhalen gaat het ondermeer over het Brugs Beertje en de gouden kroontjes op het stadhuis van Brugge.

Monnikenreede

Naast de oude verhalen staan in de gids ook interessante weetjes en historische feiten. Zo kom je meer te weten over het verdwenen polderdorp Monnikenreede, waarvan het wapenschild nog altijd prijkt aan de voorgevel van het stadhuis. Of waarom de twee bovenste verdiepingen van dit gebouw in de Breidelstraat, naast het smalle steegje De Garre, meer naar achteren wijken dan de benedenverdieping.

De legendarische stadsgids mikt zowel op toeristen als op Bruggelingen zelf. Het boekje verschijnt in het Nederlands, Engels en Frans. De illustraties zijn van de hand van de jonge Klaas Van de Moortel.

De legendarische stadsgids voor Brugge is te koop in de boekhandels en bij de toeristische dienst van Brugge. (LD)

-Kijk vanavond vanaf 18 uur naar het nieuws op Focus voor een volledig verslag-

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.