Leerlingen Sint-Rembert Torhout houden caviarace voor het goede doel

De leerlingen van Sint-Rembert tijdens de slotmanifestatie.
Redactie KW

Scholengroep Sint-Rembert hield vorige week een grote inzamelactie voor jeugdhuis Chicago in Brussel.

De derde graad van het Sint-Jozefscollege werkte voor Music For Life rond jeugdhuis Chicago, een werking in de Brusselse Chicagowijk. Kinderen en jongeren kunnen er elke dag terecht voor ontspanning en hulp bij hun huiswerk.

De leerlingen van Sint-Rembert Torhout hielden enkele ludieke acties voor het goede doel. Overdag praatten de leerlingen plaatjes aan elkaar tegen een kleine vergoeding. Ook de klasacties brachten heel wat geld in het laatje. Een van meest opvallende activiteiten was een caviarace. De dieren kregen voor de gelegenheid de naam van een leerkracht. Ook een LAN-party, een sponsortocht, een knuffelactie, een voetbalmatch en een casino-avond brachten heel wat op.

Eindopbrengst van 12.700 euro

In de kerstvakantie werkten tien leerlingen mee in het jeugdhuis in Brussel. Op de slotmanifestatie afgelopen vrijdag maakte de school de eindopbrengst bekend. Sint-Rembert schenkt 12.700 euro aan jeugdhuis Chicago. Met dit geld zal het jeugdhuis twee mobiele fietshersteldiensten en een nieuwe keuken kopen. De aanwezige medewerkers van het jeugdhuis waren erg onder de indruk van het engagement van de school.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier