Leerkracht Frans Daniël Leroy ontvangt onderscheiding van Franse minister

Redactie KW

De 57-jarige Daniël Leroy uit de Casenbrootlaan in Sint-Michiels, leerkracht Frans aan Ter Groene Poorte, kreeg onlangs op de Franse ambassade de onderscheiding ‘Chevalier dans l’Ordre Académiques’ van de Franse Minister van Onderwijs en Cultuur. Hij mocht die onderscheiding afhalen in Brussel.

Toen Daniël een tijdje terug een aangetekende brief kreeg, dacht hij meteen aan een verkeersovertreding. Hij was dan ook volledig van de kaart toen hij de brief las.

“Het doet natuurlijk deugd om een dergelijke onderscheiding te krijgen. Het is een duidelijke teken van erkenning voor mijn werk. Ik meen begrepen te hebben dat de ambassade mijn dagdagelijks werk en inzet voor het aanleren van Frans wou onderstrepen. Ik werk ook regelmatig mee aan bepaalde zaken waaronder de Week van de Franse film, la Boum en de Europese dag voor talen.”

Beroepsonderwijs

“Het is belangrijk dat iemand uit het beroepsonderwijs eens de titel krijgt omdat het beroepsonderwijs vaak een minder goede reputatie heeft. Ik krijg spijtig genoeg reacties als met die gasten kan je niets aanvangen, ze zijn niet te motiveren. Die leerlingen slagen er wel in om op een receptie op het Koninklijk Paleis een uur lang stil te staan, terwijl ze geen kwartier lang kunnen stil zitten in de klas. Als leerkracht moet je ook respect en waardering tonen voor die jongeren. Je zal meer bereiken dan met sancties”, vertelt Daniël Leroy.

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.