Leegstand in de vier West-Vlaamse centrumsteden

Redactie KW

Brugge weet het best winkels te houden en aan te trekken. Volgens Unizo hebben allerlei acties daartoe bijgedragen. Kortrijk is dan weer de slechtste leerling van de klas. Het WES wijst wel op de aantrekkingskracht van het winkelcentrum K in Kortrijk die zich nog niet in de cijfers kan weerspiegelen.

Brugge en Kortrijk hebben dan wel het meeste aantal winkels wat de winkelconcentratie betreft moeten beiden de kustgemeentes laten voorgaan. Brugge komt zelfs ook na Kortrijk wat die concentratie betreft. “Ik denk vooral dat de rand van Brugge het moeilijk heeft, dan bedoel ik Sint-Kruis, Sint-Michiels en Sint-Andries”, zegt Frederik Serruys van Unizo Brugge. Anderzijds heeft Brugge wel het minste leegstand.

Kortrijk scoort dan weer het slechts op leegstand van alle centrumsteden. ” Die leegstand valt toch op. Mensen van buiten Kortrijk die hier komen zeggen dat ook. De Lange Steenstraat blijkt naar het einde toe toch veel leegstand te hebben, meent winkelierster Annick Vandendaele. Ook in de Doornikstraat, vroeger een belangrijke toegangspoort naar het winkelcentrum, staan panden leeg. Maar volgens het WES kan K in Kortrijk een positieve invloed hebben op die leegstand.

(K.B.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus & WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.