Leden rondtrekkende dadersbendes gevat in Poperinge en Moorslede

Redactie KW

De onderzoeksrechter in Ieper heeft in twee aparte diefstallen telkens een buitenlandse dader laten arresteren. Zowel een Kosovaar, als een Noord-Fransman van Roemeense afkomst worden verdacht van diefstal met braak en lid te zijn van een rondtrekkende dadersbende.

De 50-jarige Kosovaar kon door een patrouille van Arro Ieper worden gevat na een diefstal in een bedrijf in Moorslede. Naast de buit had de vreemdeling ook inbrekersmateriaal mee in de autokoffer.

Getuigen

Het gerecht is er zo goed als zeker van dat de man deel uitmaakt van een rondtrekkende dadersbende. Getuigen, die de politie verwittigden, hadden nog verdachte personen rond het voertuig van de Kosovaar gezien. Van zijn handlangers is er nog geen spoor.

Koperdiefstallen

In de tweede zaak konden alweer agenten van Arro Ieper een 27-jarige man van Roemeense afkomst vatten. De vreemdeling had metaal ten nadele van een bedrijf in Poperinge ontvreemd. De dader is niet aan zijn proefstuk toe.

Recent werd hij in Veurne bij verstek veroordeeld voor koperdiefstallen. Sindsdien stond hij geseind. Ook deze man zou lid zijn van een rondtrekkende dadersbende, die is gespecialiseerd in metaaldiefstallen.

(JPT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.