Laureaten sturen kat voor ‘Staden onderneemt Award’

Redactie KW

Staden Francesco Vanderjeugd organiseerde zondag 14 december voor het eerst de ‘Staden onderneemt Award’. Bedoeling was om op de gala-avond vijf awards uit te reiken aan lokale ondernemers. De avond was bijna perfect georganiseerd en kon ook op een ruime belangstelling rekenen. De afwezigheid van twee laureaten bleek de enige domper op de awardsavond te zijn.

Francesco Vanderjeugd had prijzen voorzien voor vijf categorieën?: startende ondernemingen, een persoonlijkheidsaward voor een bedrijf of zelfstandige die Staden naambekendheid en uitstraling buiten de gemeentegrenzen geeft, een award voor ondernemers die zich op het gebied van innovatie en creativiteit verdienstelijk maakten, een prijs voor de mooiste etalage en een award voor een ondernemer die zich verdienstelijk maakt op het vlak van milieu en ecologie.

Bekende namen

Een jury – met daarin bekende namen als minister Vincent Van Quickenborne en financieel journalist Paul D’Hoore – selecteerde uit alle inzendingen drie genomineerden per categorie. Op de awardavond koos de jury dan de uiteindelijke winnaar.

Bij de starters werd het schilder- en decoratiebedrijf van Wouter Desnyder laureaat, vleesverwerkend bedrijf Westvlees kreeg de persoonlijkheidsaward, terwijl constructie Bruynooghe aan de haal ging met de innovatie-award. Obumex won de prijs voor de beste etalage, terwijl vakantiehoeve Open Huis met de milieu- en ecologie-award huiswaarts trok.

Enige domper op het awardgebeuren was de afwezigheid van twee laureaten. Zowel Westvlees als Obumex stuurden immers hun kat naar de uitreiking. Feit waar ook organisator Francesco Vanderjeugd niet echt vrolijk van werd. „Van dergelijke grote bedrijven waar heel wat mensen werken zou je toch wel verwachten dat er één iemand naar de awardavond komt afgezakt”, aldus Francesco Vanderjeugd. „Bij de volgende editie, die in 2010 doorgaat, krijgen bedrijven die niet naar de uitreiking komen hun prijs alvast niet meer. Die gaat dan naar de volgende in de rangschikking die wel de moeite doet om aanwezig te zijn.”

Professionele show

De afwezigen hadden alvast ongelijk. Francesco Vanderjeugd en zijn ploeg slaagden er alvast in om een schitterende en professioneel ogende show te brengen. De presentatie was af, de muziekgroep was oké en ook de stand-up comedian mocht er wezen. Alleen jammer dat het publiek geen gemotiveerde uitleg van de jury kreeg waarom de laureaten hun award meer verdienden dan de andere genomineerden.

(Carl Bruneel)?

Zondag 14 december greep in het SWOK de eerste ‘Staden onderneemt Award’ plaats. De laureaten in de vijf categorieën waren Wouter Desnyder, Westvlees, Constructie Bruynooghe, Obumex en Vakantiehoeve Open Huis.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.