Landbouwers zamelen tweedehands banden in

Redactie KW

In Langemark-Poelkapelle wordt een inzamelweek gehouden van oude auto- tractor, en vrachtwagenbanden. Bedoeling is dat landbouwers die in de loop der jaren veel banden verzameld hebben, die kunnen inleveren tegen betaling. Om de landbouwers aan te moedigen hun oude bandenvoorraad van de hand te doen, voorziet de gemeente een premie van 50 euro.

Het is een alledaags zicht op rundveehouderijen, veevoersilo’s afgedekt met plastiek zeilen en daarbovenop oude banden van tractoren en wagens, in verschillende formaten. Maar de jongste jaren zijn er steeds minder rundveehouders en dus blijven de landbouwers met hun oude voorraden autobanden zitten. Dat brengt milieuhinder en visuele vervuiling met zich mee. Op vraag van de landbouwraad organiseert het gemeentebestuur van Langemark-Poelkapelle een inzamelweek. Deze landbouwer ging daar graag op in.

Landbouwers die gewone banden willen dumpen betalen 125 euro per ton. Voor tractor- en vrachtwagenbanden moeten ze 175 euro neerleggen. Vraag is dan ook hoe groot de respons zal zijn.

Om de landbouwers aan te sporen hun oude banden in te leveren voorziet de gemeente een aanmoedigingpremie van 50 euro. De banden zelf worden verwerkt en gebruikt als brandstof voor de cementindustrie.

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehandswagens kopen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier