Kwaliteitslabels voor Mariasteen en zilveren Jobcentrum

Redactie KW

De beschutte werkplaats Mariasteen en het Jobcentrum zijn op het forum van het Europees Sociaal Fonds (ESF) in de bloemetjes gezet. Beide zijn een onderdeel van het Dienstencentrum Gid(t)s en worden hiermee beloond voor hun kwaliteitsvolle werking.

Het is de eerste keer dat de vzw Mariasteen het ESF-kwaliteitslabel krijgt. “Die werd behaald op basis van een kwaliteitsaudit in het najaar van 2010. De erkenning is drie jaar geldig”, horen we bij directeur strategie Koen Staelens. “Het is voor ons een erkenning voor en een bekrachtiging van het voortdurend streven naar een optimaal evenwicht tussen mens, natuur en economie.” Mariasteen is een onderdeel van het Dienstencentrum Gid(t)s.

Ook het Jobcentrum, een ander onderdeel van het dienstencentrum, werd in de schijnwerpers gezet. “Zij ontvingen de titel van Europees Sociaal Fonds Ambassadeur 2011”, vertelt communicatiecoördinator Nele Breyne. “Het ESF-Agentschap oordeelde dat het Jobcentrum een uitstekend arbeidsmarktgerelateerd product ontwikkelde dat een kans verdient op verspreiding, verbreding en eventueel zelfs beleidsimplementatie”, voegt directeur John Vandelanotte daaraan toe. “Eind april vieren we ondertussen al het 25-jarig bestaan van het Jobcentrum.” (JD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode Roeselare)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.