KW verkent Westtalent: wij gokken op Monami en The Ordinators

Redactie KW

Krant van West-Vlaanderen waagt zich in aanloop naar de finale van Westtalent aan een boude pronostiek. Nu al onze prognoses voor de eerste twee voorrondes van dit weekend.

Vrijdag wordt er afgetrapt in JH Comma in Brugge, met Monami, Lightspeed Geezers, Reinout met Nevenwerking, Jefferson ‘n Chillow, CitiZinsane, Calling Susan en Nasty Billy Hamilton. Zeven bands, zeven verschillende genres, en door het wegvallen van Schnupfenpüder ook stuk voor stuk aan elkaar gewaagd. Hadden we dát op voorhand geweten, dan hadden we dat idee van pronostikeren op basis van een vi.be-profiel misschien al iets minder briljant gevonden.

Maar belofte maakt schuld, dus is dit onze topdrie voor de vrijdag, puur op basis van de tracks die online te beluisteren zijn. Wie weet vallen de toppers op dat vlak live compleet tegen, en daarmee ook onze prognose.

Monami op hoogste schavotje in Brugge?

Op 1: Monami, omdat het om een fris geluid gaat, van een duo, in een knappe en afgewerkte productie. Hun genre biedt ook nog een waaier aan mogelijkheden om hun stijl uit te puren en verschillende kanten uit te gaan. Op 2 de Vlaamstalige klasse van Reinout met Nevenwerking, omdat er nog altijd een groeiende markt voor is in ons landsgedeelte én Reinout nu eenmaal een verborgen talent is dat gewoon nog even snel ontdekt moet worden. Op 3 tot slot Jefferson ‘n Chillow, want ook hiphop zit in ons land in de lift én hun single werd al opgepikt in de dagprogrammatie van Studio Brussel. Maar kiezen is verliezen, en de mannen van CitiZinsane en Nasty Billy Hamilton mogen dan ook weten dat we het even goed hén hadden willen gunnen. En misschien denkt de jury van Westtalent daar ook wel zo over.

Overwinning voor The Ordinators in Poperinge?

JH Den Couter in Poperinge is op zaterdag 2 november het schouwtoneel voor de tweede voorronde. Daarin zien we Pjay, The Ordinators, Midnight Swim, kNIGHTs, Forward, Mr Greedy en Bell’Esmerilda. Ook hier weer variatie à gogo, met hiphop, harde en zachte electronica, ambient, rock-‘n’-roll en zelfs ingetogen kleinkunst. De jury zal er weer werk aan hebben.

Toch schatten we het niveau in deze tweede voorronde iétsje lager in dan in Brugge en dat maakt onze keuze ook makkelijker. Wij zetten onze jetons in op The Ordinators, die misschien niet de meest sprankelende bandnaam hebben verzonnen maar wel de beste muziek produceren. Al zal moeten blijken of die ook Westtalent-proof is. Op 2 parkeren we met graagte de potige rock van Mr Greedy, op 3 kNIGHTs.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.