Kust tevreden over kerstvakantie

Redactie KW

De toeristische diensten aan de Kust zijn tevreden over de bijna voorbije kerstvakantie. Vooral het weer zat mee waardoor veel dagjesmensen naar zee afzakten voor een wandeling of een bezoek aan de vele evenementen en kerstmarkten.

“We moeten concluderen dat er de voorbije twee weken geen dag was waarop de mensen binnen moesten blijven”, vertelt directeur Linda De Mey van Toerisme Blankenberge. “Het was koud maar vooral zonnig.”

Dagjesmensen

De algemene conclusie over de kerstvakantie is volgens De Mey positief. “De hotels hadden een goede bezetting. Traditioneel is die bij kerstmis lager dan rond de nieuwjaarsdagen. We mochten ook veel dagjesmensen ontvangen. Belangrijk was ook de toeristenstroom tussen de badplaatsen. We mochten in Blankenberge veel mensen ontvangen die elders verbleven maar ondermeer met de Kusttram op ontdekkingstocht kwamen. De tweedeverblijven waren ook ruim bezet.”

Directeur Vincent Drouard van Oostende stelde vast dat de hotelbezetting in de Stad aan Zee verliep van zwak tot volzet. Maar abnormaal is dat volgens hem niet. “Opnieuw moeten we vaststellen dat het weer zeer belangrijk is. Het microklimaat moet daarom verder worden gepromoot. In Oostende is er vandaag/zaterdag bijvoorbeeld weinig van de mist te merken. De zon schijnt en dat zal de traditionele Nieuwjaarsduik opnieuw onvergetelijk maken. Meer dan 4.000 personen hadden zich vrijdag al voor de duik ingeschreven. We vermoeden dat het er nog meer zullen worden”, zegt Drouard

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.