Kust gematigd tevreden over Kerstvakantie

Redactie KW

Aan de kust reageert de toeristische sector gematigd tevreden over de voorbije kerstvakantie. Het weer was niet al te best en de vakantie viel ook wat ongelukkig, waardoor veel mensen de tweede week alweer aan het werk moesten. Minder volk dus aan de kust dan vorig jaar. In Plopsaland De Panne kwamen er dan weer meer bezoekers over de vloer.

Weer of geen weer, Plopsaland De Panne mocht deze kerstvakantie 40.000 bezoekers verwelkomen, dat is een stijging van 4% in vergelijking met het jaar daarvoor. Die goeie cijfers zijn volgens Plopsaland te danken aan de vele extra’s, zoals de indoorshows, de ijspiste en de kerstsfeer.

Bij de toeristische diensten aan de kust valt een minder positief verhaal te noteren: het was minder druk dan andere jaren, maar er wordt niet geklaagd. Vooral de eerste week was nog relatief goed. Spelbrekers waren het weer maar ook het feit dat de vakantie dit jaar nogal ongelukkig viel.

Kerst en Nieuwjaar vielen op een zaterdag, pal in het weekend dus. Veel mensen waren daardoor bijvoorbeeld maandag alweer aan het werk.

(bs/jv)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00, en ook stipt om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier