Kunstenaar uit Wervik stelt geschiedenis van het wiel tentoon

Redactie KW

Kunstenaar Marc Verdoodt is een creatieve duizendpoot. Twee weekends lang stelt hij in de Sint-Janskapel op de Steenakker voor de eerste keer de geschiedenis van het wiel tentoon. “Ik maakte zo’n 130 voorwerpen, allemaal van gerecycleerd metaal”, zegt Marc. “Ik ben hiermee een jaar bezig geweest. Met mijn tentoonstelling wil ik later naar scholen en rusthuizen.”

“Ik ben altijd gefascineerd geweest door het wiel. Het kende een hele evolutie. Het wiel is 5.000 jaar geleden ontstaan. Een deel van mijn expositie gaat over de periode van Leonardo da Vinci, met zijn oorlogstuigen en helikopter. Ook de periode van de Romeinen komt aan bod. Zoals de gevechtswagens van de gladiatoren.”

Niet betaalbaar

“Ik heb geprobeerd om in grote lijnen de verschillende periodes van onze geschiedenis te overlopen. Ik stak daarin enorm veel tijd. Als kunstenaar reken ik niet in uren of geld. Anders is het niet betaalbaar. Het is allemaal afgewerkt tot in de details. Het is niet zomaar een pak ijzer pakken en een voorwerp maken. Neen, het was eerst schetsen en tekenen. En dan snijden en lassen. Het is allemaal gemaakt van zwaar ijzer, om de tand des tijds te doorstaan. Een deel van dat gerecycleerd metaal komt van de landbouwers en de beschutte werkplaats ‘t Veer Menen.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.