Kristof en Silke uit Mijn Restaurant! starten eigen zaak in Brugge

Redactie KW

Donderdagavond wordt beslist wie de vierde reeks van Mijn Restaurant! wint, Seaven uit Blankenberge of Alaise uit Ekeren. Wij zochten uit hoe het de West-Vlaamse kandidaten uit de voorgaande reeksen verging en kwamen te weten dat Kristof en Silke van La Muse uit Nieuwpoort nieuws hebben : zij starten een eigen zaak in Brugge.

“In februari zullen we in ons eigen restaurant staan, in Brugge: Burg 9, en dat is ook het adres”, vertelt Kristof De Kroon. “Het is een redelijk groot pand, waarin we nog een aparte bar en een loungehoek willen voorzien, waar iets gedronken kan worden. Zomer of winter, sowieso zal er elke middag en avond plaats zijn voor een vijftigtal couverts.” En wat er op de kaart zal staan? “„Het wordt een eerlijke, klassieke keuken, maar modern gebracht. Ik zal moderne kooktechnieken gebruiken, maar moleculaire toestanden zoals in La Muse zullen er niet meer bij zijn.” Kristof zal vanzelfsprekend in de keuken staan, Silke in de zaal. In Burg 9 komt er wel geen ander personeel van La Muse, dat mag contractueel niet van VTM.

Verhuizing naar Brugge

Nu woont het koppel nog samen in Knokke, maar binnenkort verhuizen ze naar Brugge, waar ze boven hun zaak kunnen gaan wonen. La Muse in Nieuwpoort staat nochtans ook nog steeds leeg… “Nieuwpoort is een toffe stad en in volle opkomst, maar het is onze regio niet. Ik woon al twaalf jaar in Knokke, Silke is van Brugge, wij hebben ons leven hier opgebouwd.”

(MC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.