Krachtbal Koekelare is het geploeter beu

Redactie KW

Krachtbalclub Durf & Win is niet meer te spreken over de staat van hun nieuwe terreinen. Al weken ploeteren de krachtballers in het slijk, wedstrijd na wedstrijd moet afgelast worden. Zelfs de krachtbalfederatie stuurde deze week een brief naar het schepencollege.

“De krachtbalfederatie heeft een brief gestuurd naar het schepencollege met de melding dat er al verschillende klachten van bezoekende ploegen zijn binnengekomen over de staat van de terreinen in Koekelare”, zucht Durf & Win-voorzitter Bart Pollentier. „Wij moeten wedstrijd na wedstrijd afgelasten, deze week hebben we zelfs niet getraind. Onze nieuwe terreinen zijn echt onbespeelbaar. We kunnen geen aanloop meer nemen om te gooien, want we zitten met onze enkels in het slijk. Weet je dat zelfs ons oude terrein er beter bijligt dan het nieuwe ? Dat is toch niet normaal.”

Moerasgebied

De krachtbalclub weet de schuldigen wonen. „Al in mei 2008 hebben we het schepencollege een brief gestuurd waarin we waarschuwden voor de aanleg van de nieuwe terreinen”, weet Bart Pollentier nog. „De nieuwe terreinen liggen in moerasgebied waardoor ze heel goed gedraineerd moesten worden, zeker één jaar op voorhand. Maar dat is helemaal niet gebeurd ondanks tientallen waarschuwingen van onze kant. Schepen van Sport Dirk Ampoorter (SP.A) sloeg die allemaal in de wind.”

(PC)

Meer in de Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.