Korpschef Knokke-Heist pleit voor snelle invoering van reglement voor golfkarren

Redactie KW

Volgens het kabinet van de staatssecretaris van Mobiliteit moesten alle gemotoriseerde voertuigen vanaf september een nummerplaat dragen. Maar bij de golfkarretjes heerst nog steeds de regelloosheid.

“In het voorjaar stelde het kabinet van de staatssecretaris voor Mobiliteit inderdaad dat er dit jaar zeker een maatregel zou worden ingevoerd waarbij alle gemotoriseerde voertuigen verplicht een nummerplaat zouden moeten dragen. Het probleem is dat er van die maatregel voorlopig weinig in huis komt”, zegt hoofdcommissaris Etienne Stockx.

Kortom, het straatbeeld met wildparkerende golfkarretjes blijft een warboel en een zootje. Bekeuren of controleren is onmogelijk. Een vaststelling waarmee ook de korpschef van de politie van Knokke-Heist duidelijk verveeld zit. “Wij zijn en blijven vragende partij”, benadrukt hij. “Wij moeten en willen bij een inbreuk iedereen op dezelfde manier behandelen. Als je een golfkar zonder nummerplaat hebt tussen een serie voertuigen die in overtreding zijn, is het niet correct dat het ene voertuig ontsnapt, omdat het geen kenteken heeft.”

(DM/foto DM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.