Koning, Leterme, De Wever en Di Rupo harmonieus samen in Blankenberge

Redactie KW

Het zandsculptuurfestival in Blankenberge speelt dit jaar in op de politieke malaise in ons land. Morgen – op de nationale feestdag – pakt het festival uit met een sculptuur van de drie hoofdrolspelers uit de binnenlandse politiek, plus de koning. Wij gingen een kijkje nemen hoe de laatste hand gelegd werd aan de zandversie van Di Rupo en co.

We zouden een grap kunnen maken over hoeveel ton zand er nodig is voor de beeltenis van Bart De Wever, maar dat is ons net iets te gemakkelijk. Uit de reacties van de aandachtige bezoekers lijken de politieke tenoren best goed herkenbaar.

“We bouwen onze eigen Mount Rushmore met de hoofden van de drie tenoren uit de politiek, De Wever, Di Rupo en Leterme met daarbij ook Koning Albert 2. Het is onze manier op de huidige politieke situatie aan de kaarten”, zegt Alexander Deman van Zandsculptuur Blankenberge 2011.

Iedere zomer zorgt het zandsculptuurfestival voor een extraatje naast het centrale thema. Niet dat het dit jaar nodig is, want het festival beleeft een erg succesvolle editie. Het thema Disney slaat aan, en ook het wisselvallige weer is een bondgenoot.

“Veel mensen kennen het festival nog uit Zeebrugge waar alles outdoor was. Nu werken we met de jaren steeds meer indoor en de mensen beginnen dat te weten. En zeker met regenachtig weer trekken we enorm veel volk”, zegt Alexander Deman.

Wie de afgewerkte Mount Rushmore van de Belgische politiek wil gaan bekijken, kan vanaf donderdag terecht op het zandsculptuurfestival in Blankenberge.

(LD)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.