Koning Filip en koningin Mathilde maken Blijde Intrede in Brugge

Redactie KW

Ze werden stipt om 11 uur in Brugge aan het Provinciaal Hof op de Grote Markt ontvangen door provinciegouverneur Carl Decaluwé, de deputatie en de burgemeester van Brugge Renaat Landuyt (sp.a).

Ook de West-Vlaamse staatssecretarissen Hendrik Bogaert (CD&V) en John Crombez (sp.a) wachtten de koning op.Tientallen kinderen en enkele royalisten stonden een uur voor aankomst al op post om het vorstenpaar te zien aankomen en hartelijk te ontvangen.

Programma

Op de planning staat een plechtig moment waarbij een boekenpakket zal overhandigd worden door de provincie. Het koningspaar zal net voor de ontvangst van de burgemeesters en provincieraadsleden ook het Gulden Boek onderteken. Daarna staat een werklunch op het programma waar er zal gesproken worden over de grenscriminaliteit en de veiligheid op zee.

Na de lunch volgt het volksbad op weg naar het stadhuis van Brugge, waar het vorstenpaar onder meer de gelegenheidstentoonstelling “De Belgische vorsten in Brugge 1831-2013” zal bezoeken. Als afsluiter gaat het vorstenpaar een boottochtje maken op de Brugse reien. Deze Blijde Intrede is de voorlaatste in de reek bezoeken aan alle provinciehoofdsteden. Brussel komt volgende maand als laatste aan de beurt.

(Belga)

De Blijde Intrede van het koningspaar is online uitgebreid te bekijken opwww.focus-wtv.tv en vanaf één uur klokslag op het uur op Focus & WTV. Uiteraard vanavond ook in ons nieuws vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.