Koning Albert opent bezoekerscentrum van Biscuiterie Jules Destrooper in Lo

Redactie KW

Koning Albert II heeft donderdag het nieuwe bezoekerscentrum geopend van Biscuiterie Jules Destrooper in Lo. Het bezoekerscentrum van de hofleverancier moet uitgroeien tot een nieuwe toeristische trekpleister in West-Vlaanderen.

De vorst kreeg samen met West-Vlaams provinciegouverneur Paul Breyne en de burgemeester van Lo-Reninge Lode Morlion een rondleiding in het bedrijf dat dit jaar zijn 125ste verjaardag viert. Gedurende anderhalf uur bezochten ze de productieafdeling. De koning kreeg er ook een ovenvers boterkoekje voorgeschoteld.

Officiële inhuldiging

Na de rondleiding huldigde koning Albert het nieuwe bezoekerscentrum officieel in. Dat is al sinds midden juni geopend. Het moet tegemoetkomen aan de vele aanvragen voor een bedrijfsbezoek die Destrooper moet weigeren omwille van de strenge hygiëneregels. In het bezoekerscentrum wordt de geschiedenis weergegeven van de bekende koekjes die in 75 landen verkocht worden. Ook wordt in detail getoond hoe het productieproces vandaag verloopt, al wordt het authentieke recept geheim gehouden. Een polyvalente ruimte biedt ook de mogelijkheid om workshops te organiseren.

Naar aanleiding van de 125ste verjaardag organiseert de koekjesproducent ook een wedstrijd waarbij de winnaar een appartement in Nieuwpoort wint. “Het gaat om een groot appartement met een terras, ter waarde van 250.000 euro”, zegt marketingmanager Frederik Van Nuffel.

De inwoners van Lo-Reninge kunnen zondag het bezoekerscentrum gratis ontdekken.

(BELGA/JV)

Meer in het nieuws op Focus vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier