Komt er een Piratenpartij in De Panne ?

Redactie KW

Als het van Adinkerkenaar Willy Zoete (67) afhangt, komt er een Piratenpartij in De Panne, naar het voorbeeld van landen als Duitsland, Frankrijk en Nederland. De man ziet zichzelf daarbij fungeren als ‘kapitein’.

“Ik ben nu al zeven jaar met pensioen en breng tegenwoordig veel tijd door achter mijn computer, waar ik het internet afsurf naar sites als Facebook, Twitter of Wikipedia”, zegt Willy Zoete uit Adinkerke. Zo stootte de man twee weken geleden op een artikel rond de internationale Piratenpartij. “Het gaat om een partij die is opgericht door een Zweed en ondertussen al veel bijval kent in andere Europese landen als Frankrijk, Nederland en Duitsland.”

De visie van de piraten is te herleiden tot drie punten: basisdemocratie, vrij internet en meer transparantie van het beleid en bestuur door de politiek, maar anderzijds ook minder transparantie als het gaat om de privacy van de gewone burger.Willy Zoete neemt duidelijk geen blad voor de mond en uit zijn kritiek over zowel elke politieker of politieke partij. “Het is tijd dat er een paar mensen opstaan en willen instaan voor een krachtdadige oppositie”, stelt hij. “Een rol als gemeenteraadslid of schepen is niet meer aan mij besteed, maar ik wil de gevestigde politieke macht wel eens het vuur aan de schenen leggen. Ik wil onze bestuurders eens goed wakker schudden en hen laten nadenken over waarmee ze nu eigenlijk bezig zijn. Daarom wil ik hier een ‘crew’ oprichten, die ik dan in goeie banen wil leiden als ‘kapitein'”, vertelt Willy Zoete.

www.ppadep.wordpress.com.

(WVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust van vrijdag 15 juni 2012.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier