Koekelarenaars vragen strengere aanpak toenemende criminaliteit

Redactie KW

Meer dan driehonderd Koekelarenaars scharen zich via Facebook achter de brief van Peter Vanoverbeke aan het schepencollege en de politie om de criminaliteit in Koekelare harder aan te pakken. De inwoners zijn de vele zinloze geweld- en drugsdelicten meer dan beu.

De mensen maken zich vooral zorgen over de straffeloosheid voor criminelen en over de intocht van stedelingen met minder eerbare doeleinden in Koekelare.

Peter Vanoverbeke, wijkburgemeester van de Ichtegemstraat, nam na het zinloos geweld op Andy Vermaut – de Koekelarenaar werd op straat zonder reden in elkaar getimmerd – een initiatief op Facebook. “Koekelare is al langer het toneel van een toenemend aantal drugs- en gewelddelicten. Ons onveiligheidsgevoel was nooit zo groot als vandaag.”

“Er lopt etwuk roend”

Peter startte op Facebook een groep onder de titel ‘Er lopt etwuk roend in Couckelaere’ en presenteerde een brief die hij op 24 juli verstuurde naar het schepencollege en de lokale politie. In een mum van tijd schaarden zich meer dan driehonderd mensen achter het initiatief.

De leden plannen in de nabije toekomst een eerste actie van geweldloos protest: een familiepicknick op het dorpsplein in De Mokker, één van de plaatsen die inwoners mijden omwille van de criminaliteit.

(PC)

Meer in De Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Torhout) van vrijdag 5 augustus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier