King Lear 2.0 door Theater Antigone Kortrijk

Redactie KW

Theater Antigone brengt in Kortrijk King Lear 2.0. Het gaat om een eigen versie van deze Shakespeare klassieker. De Fransman Jean-Marie Piemme schreef een monoloog waarbij normen en waarden centraal staan. Theater Antigone werkt voor deze productie samen met Les Tanneurs uit Brussel.

Berdine Nusselder is de dochter van de nar van King Lear. Zij is op zoek naar haar vader in een land dat in volle oorlog is. Haar zoektocht is een confrontatie met de bedrieglijke leegte van de macht. Het gaat om een bewerking van het oorspronkelijke verhaal. De dochter is een verzonnen personage.

Taalgrensoverschrijdend

Net als “Baal”, een productie waar Theater Antigone in binnen en buitenland mee in de prijzen viel, is de voorstelling een taalgrensoverschrijdende samenwerking. ” Het schept ook mogelijkheden om in Frankrijk te spelen. De grens is vlakbij. We zijn een klein land met 2 gemeenschappen. Het is niet alleen financieel interessant. We moeten ons gewoon niks aantrekken van de grens”, zegt Celine Broeckaert. King Lear 2.0 is vanavond en morgen nog te zien in Theater Antigone in Kortrijk.

(B.B./A.D.)

King Lear 2.0 door Theater Antigone Kortrijk

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.