https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kinepolis boekt kwart meer winst in 2011

Redactie KW

De Kinepolis-groep, van de West-Vlaamse familie Bert, heeft vorig jaar een kwart meer winst gemaakt, van 28 miljoen euro in 2010 tot 35,2 miljoen euro in 2011. Er kwamen bijna evenveel bezoekers over de vloer.

De opbrengsten van Kinepolis stegen in 2011 met 6,1 procent tot 253,7 miljoen. Kinepolis zegt dat de aanhoudende investeringen in klantenbeleving, met name in digitalisering en accomodatie, hun vruchten afwerpen.

De box office-activiteiten, die goed zijn voor zestig procent van de opbrengsten, namen toe met 2,5 procent in vergelijking met 2010. Dat is ondermeer het resultaat van een betere product- en landenmix van de hele groep en een tijdelijke compensatie van de filmdistributeur aan de bioscoopexploitant voor de aanschaf van digitale projectoren.

Het aantal bezoekers bleef wereldwijd min of meer op hetzelfde peil, op 21,3 miljoen (-0,3 procent). In ons land, waar de helft van de 22 Kinepolis-bioscopen gevestigd zijn, was er een stijging met 2,8 procent, tot 9,6 miljoen. Kinepolis heeft bij ons bioscopen in Brugge, Oostende en Kortrijk.

(JV/belga)

Meer in het nieuws op Focus en WTV vanaf 18u00.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten