Kinepolis boekt betere cijfers dan 2007

Kinepolis
Redactie KW

Kinepolis wil de bezetting van zijn nieuw complex in Oostende verbeteren door meer in te spelen op het toeristische seizoen. Dat is gezegd bij de voorstelling van de jaarresultaten van de cinemagroep. Kinepolis boekte iets betere cijfers dan het jaar daarvoor. Zowel omzet en winst stegen met enkele procenten. Maar toch gingen in ons land, Spanje en Zwitserland minder mensen naar de film, in tegenstelling tot Frankrijk.

Kinepolis is tevreden met zijn cijfers van vorig jaar, maar blijft toch voorzichtig. Iets minder mensen gingen naar de bioscoop ondanks een topfilm als Loft, maar zij kozen wel voor meer digitale en duurdere films, en aten en dronken ook meer. Ondanks de crisis.

“Cinema is een crisisbestendig product”, zegt Eddy Duquenne van Kinepolis Group. “Dat zien we ook in de bezoekcijfers in de VS waar de crisis wat voorsprong heeft op die in Europa. Het blijft het goedkoopste avondje uit. We zien dat de crisis eerder ondersteunt, dan een rem is.”

Anderhalf jaar geleden ging het nieuwe complex in Oostende open. Om de bezetting te verbeteren wil Kinepolis nog meer rekening houden met het toeristische seizoen.”Bijkomend voor Oostende is dat we het daar moeten doen met het ritme van Oostende als vakantiestad. Met een kustlijn die vooral in vakantieperiode bemand is. Wij zijn de nodige maatregelen aan het treffen om daar nog beter op in te spelen en de bezetting nog verder te doen stijgen”, zegt Eddy Duquenne.

Kinepolis is gegroeid vanuit West-Vlaanderen. Met zijn drie complexen staan niet direct nieuwe investeringen op stapel. “Ik denk dat we met Kortrijk, Oostende en Brugge al heel goed vertegenwoordigd zijn in West-Vlaanderen. Als we morgen ideeën hebben om de belevenis in die complexen nog te verbeteren dan gaan we dit doen. Maar bijkomende complexen in West-Vlaanderen is niet onmiddellijk aan de orde”, klinkt het.

Voor dit jaar is Kinepolis heel voorzichtig, net door de financiële crisis. Het verwacht wel veel van enkele nieuwe Vlaamse films, en van de nieuwe Harry Potter. Maar voor de rest blijft de cinemagroep voorzichtig. Grote investeringen in onze provincie komen er niet.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.