Kinderopvang De Speelvogel zoekt nieuwe huurwoning

Redactie KW

Het stadsbestuur is op zoek naar een nieuwe huurwoning voor kinderopvang De Speelvogel. De huidige accommodatie wordt stilaan te klein. Met de zoektocht naar die nieuwe huurwoning wil de stad anticiperen op toekomstige subsidies van de Vlaamse overheid.

De Speelvogel telt momenteel drie vestigingen in Groot-Roeselare. Naast Roeselare en Beveren huurt de stad een pand aan de Rumbeekse Hoogstraat. „Vorige week is de vraag in het schepencollege goedgekeurd om een nieuw huurpand te zoeken”, vertelt schepen Griet Coppé. Daar zijn meerdere redenen voor. Eerst en vooral is er een beslissing van Kind & Gezin. „Dat legt een capaciteitsreductie op. Daar waar er nu een 45-tal kinderen permanent opgevangen mogen worden, zijn dat er in de toekomst maar 27 meer.

Stijgende vraag

Een tweede reden is de stijgende vraag naar buitenschoolse opvang in Rumbeke. „Het is al duidelijk dat er binnenkort enorm veel jonge kinderen in Rumbeke zullen zijn.” Bovendien voorziet de Vlaamse overheid in de begroting voor dit jaar een extra budget van 2,6 miljoen euro voor kinderopvang. Roeselare hoopt een stuk van de koek te krijgen. Een andere reden voor de zoektocht naar een huurpand is het feit dat de nieuwbouw aan de Koestraat on hold staat.

(TD voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare) van vrijdag 5 maart 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.