Kinderlokker uit Brugge krijgt achttien maanden cel

Redactie KW

Bruggeling Peter A. (39) heeft van de strafrechter in Brugge achttien maanden effectieve celstraf gekregen omdat hij in maart vorig jaar een zestienjarig meisje naar zijn woning lokte en haar vervolgens probeerde te misbruiken.

De man ging bijzonder listig te werk. Hij stuurde het meisje enkele sms’jes waarin hij zich uitgaf voor een zekere ‘Dimitri’ die verliefd op haar was. Hij had haar nummer zogezegd gekregen van een schoolvriendin van haar.

500 euro en geschenken

A. kon het meisje overtuigen naar zijn huis te komen in ruil voor 500 euro en geschenken. Toen hij de deur voor haar open maakte gaf de man zich uit voor de ‘vader’ van Dimitri. Hij nam haar mee naar de kamer van zijn ‘zoon’, die echter niet thuis bleek. Hij liet het meisje even alleen om Dimitri te zoeken bij de buren. Intussen kreeg ze opnieuw een sms waarin stond dat ze de laarzen die naast het bed lagen alvast aan mocht doen. A. keerde terug naar de slaapkamer en zei dat Dimitri op komst was. Toen het meisje vroeg om beneden verder te wachten, greep A. haar vast en gooide haar op het bed. Het meisje schreeuwde dat ze de politie al had verwittigd, waardoor hij panikeerde en haar liet gaan.

Zwijggeld

Terwijl ze naar de politie liep, kreeg het meisje nog een dreigende telefoon van A. Als ze naar de politie stapte zou hij haar familie te grazen nemen. Hij bood haar ook nog zwijggeld aan, maar dat haalde niets uit. Naast de celstraf is de man ook voor vijf jaar zijnburgerrechten kwijt. Aan zijn slachtoffer moet hij 1.700 euroschadevergoeding betalen. Peter A. was niet aan zijn proefstuk toe. In 2009 werd hij veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn vriendin.

(AF)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Brugsch Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier