Kinderlokker is gevat maar ontkent alles UPDATE

Redactie KW

De man die maandagavond in Blankenberge twee achtjarige meisjes probeerde te ontvoeren is gevat. Dat bevestigt de lokale politie Blankenberge en Zuienkerke.

Twee concrete tips leidden donderdagmorgen al naar de vermoedelijke dader uit Zeebrugge, maar de man was toen niet thuis. Het was een alerte medewerkster van de NMBS die de man donderdag opmerkte op de trein van Antwerpen naar Oostende. De man voldeed aan alle persoonsbeschrijvingen.

Opgepakt door spoorwegpolitie

De spoorwegpolitie kon de man donderdagavond om 18 uur oppakken in het station van Brugge. Hij werd ter beschikking gesteld van de recherche van de lokale politie Blankenberge/Zuienkerke.

Geen onbekende voor gerecht

De man ontkent intussen alle beschuldigingen. Hij verklaarde aan de onderzoekers dat hij de meisjes toevallig ontmoette in de lift van het appartementsgebouw en dat de meisjes hem gevolgd zijn. Daarna sloeg hij naar eigen zeggen in paniek.

De man is evenwel geen onbekende voor het gerecht. In 2004 en 1996 werd hij al eens veroordeeld door de rechtbank van Ieper voor de verkrachting van kinderen jonger dan 14 jaar. De gerechtspsychiater die hem toen onderzocht, zegt dat hij psychopatische trekjes heeft. Vrijdagnamiddag verschijnt de man voor de onderzoeksrechter. Die moet over zijn aanhouding beslissen.

(FV/Belga/BS)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 16 juli 2010. Meer ook vanavond in het journaal van Focus-WTV.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier