Kim De Gelder in gevangenis aangevallen door beruchte geweldenaar Ringo D. uit Roeselare

Redactie KW

Kim De Gelder (23) is door een medegedetineerde aangevallen in de gevangenis van Oudenaarde. Hij was op weg naar de bezoekruimte voor een ontmoeting met zijn ouders. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard maandag. De dader is Ringo D., een beruchte geweldenaar uit Roeselare.

Voor de aanwezige cipiers konden ingrijpen, had De Gelder al enkele klappen in het aangezicht gekregen. “Je moet met je poten van kinderen blijven”, schreeuwde D., terwijl de cipiers de grootste moeite hadden om hem bij De Gelder weg te trekken. Het is niet duidelijk of de ouders van De Gelder, die hun zoon verschillende keren per week komen opzoeken in afwachting van zijn assisenproces, getuige waren van de aanval.

Weinig contact

De Gelder zit al geruime tijd in de gevangenis van Oudenaarde, nadat hij eerst lang geïsoleerd zat in de afdeling Hoge Veiligheid in Brugge. Ook nu nog komt hij weinig in contact met andere gedetineerden, uit vrees voor incidenten. Maar tijdens de verplaatsingen naar de bezoekruimte kan het gebeuren dat andere gevangenen zijn pad kruisen.

Verwijten en geweld

Ringo D. heeft ook een stevige reputatie. Hij zat al eerder in de cel voor het toebrengen van messteken en gewelddadig gedrag, en verweet al een rechter voor ‘vuilzak’, een procureur voor pedofiel en een parketmagistrate voor prostituée.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.