Kiesbureau in rusthuis

Redactie KW

In verschillende scholen en openbare gebouwen worden er de volgende dagen kies- en telbureaus ingericht voor de verkiezingen van zondag. Ook zo in het rust- en verzorgingstehuis Yserheem in Diksmuide en dat gebeurt daar voor het eerst. Tot nu toe gingen maar weinig rusthuisbewoners stemmen, vooral omwille van de verre verplaatsing en hun fysieke beperkingen. Maar nu ze de deur niet meer uithoeven kunnen ze hun democratisch recht veel makkelijker vervullen.

Rusthuisbewoners zijn niet meteen de meest gedreven kiezers. Vaak verkeren ze fysiek niet in de mogelijkheid om hun stem uit te brengen en daarom besloot het OCMW van Diksmuide een stemlokaal in te richten in hun eigen biotoop. Verwacht wordt dat zowat de helft van de rustbewoners dat ook zullen doen.

Niet alleen de bewoners zullen er kunnen stemmen, dat geldt ook voor een 600-tal mensen die in de buurt wonen. En dat kostte de stad geen extra investering.

De verkiezingen in het RVT Yserheem zullen dus zorgen voor een leuke ontmoeting. Maar nog belangrijker dan dat is dat de rusthuisbewoners nu makkelijker hun eigen stem zullen kunnen laten horen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.