KHBO en West-Vlaamse hotelscholen gaan nauwer samenwerken

Redactie KW

De Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) en drie West-Vlaamse hotelscholen gaan vanaf 1 september nauwer samenwerken voor de Se-n-Se-opleidingen hotelbeheer en butler-intendant. De studenten van het zevende jaar zullen een aantal uren uit hun pakket volgen aan de hogeschool. Daardoor verdienen ze twaalf studiepunten binnen de bachelor-opleiding hotelmanagement. Het gevolg is dat de drempel naar het bachelorniveau voor deze studenten verlaagt.

De drie hotelscholen zijn Spermalie en Ter Groene Poorte in Brugge en Ter Duinen in Koksijde. Zij bieden het zevende jaar TSO-hotelbeheer (Spermalie en Ter Duinen) en Butler-intendant (Ter Groene Poorte) aan. Vanaf 1 september zullen de leerlingen van deze richtingen voor de opleidingsonderdelen hotelbeheer, restaurant-, conferentie- en banketmanagement, food & beverage en hygiënebeleid naar het KHBO afzakken. De lessen worden verzorgd door docenten van de hogeschool.

De verschillende partners willen met de samenwerking bijdragen tot de flexibilisering van het onderwijs. Studenten zijn na hun
Se-n-Se-opleiding nog steeds direct inzetbaar op de arbeidsmarkt, maar de drempel om over te stappen naar het bachelorniveau wordt kleiner.

(belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.