Kerstmarkt Poperinge neemt valse start door gesmolten ijspiste

Redactie KW

De overdekte ijspiste was bij de opening op vrijdagavond gesmolten door een technisch mankement dat zaterdagnamiddag verholpen zou moeten zijn.


De ijspiste is al een viertal jaren een traditie op de Poperingse kerstmarkt. Door een technisch mankement was de laag ijs herschapen in een poel water. Hoe ernstig het probleem is, was niet meteen duidelijk.

Het stadsbestuur en de inwoners lieten de pret evenwel niet bederven en genoten van wat de kerstmarkt onder meer aan standjes te bieden had. Ook dit weekend wordt er heel wat drukte verwacht. Zo komt het blauwe konijn Bobo zaterdag om 15 uur langs voor een meet en greet. ‘s Avonds is het tijd voor optredens met Davy Gilles en Sascha om 20.30 uur, gevolgd door Matthias Lens. Zondag wordt er om 14 uur een ijssculptuur gemaakt en de kleinsten krijgen een cadeautje van de kerstman. Een uurtje later brengen Ort & Zwiegt de sfeer met bekende pop- en rocknummers. Om 16.30 uur staat nog een vuurshow op het programma.

De chalets van de kerstmarkt staan er nog tot 4 januari en zijn elke weekdag open van 14 tot 21 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond is dat tot 24 uur. Schaatsen kan in principe elke dag tussen 14 en 20 uur en tussen 14 en 22 uur op vrijdag en zaterdag.

(MDP – Foto’s MDP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.