Kerkhoven Sas en Sint-Rikier sluiten

Redactie KW

De gemeenteraad heeft op maandag 22 juni zijn akkoord verleend aan de uitbreiding en herinrichting van de begraafplaats Priorij in Bredene Dorp. Meteen werd ook beslist de kerkhoven Sas en Sint-Rikier te sluiten.

De uitbreiding en herinrichting van de begraafplaats Priorij was al langer een aandachtspunt van de gemeenteraad. Het bpa Dorpskom werd in het verleden al aangepast opdat de uitbreiding niet in het gedrang zou komen en de nodige gronden werden eerder al aangekocht.

De gemeenteraad keurde maandag de conceptnota goed van het studiebureau Grontmij, die aangeeft hoe de vernieuwde begraafplaats Priorij eruit zal komen te zien.

“Deze nota voorziet in de onderverdeling van de begraafplaats in een aantal specifieke zones. Naast het bestaande gedeelte komt er bijvoorbeeld een urnenveld (voor begraving in volle grond na crematie), een nieuw columbarium en een gedeelte dat als park wordt ingericht. De oppervlakte van de strooiweide wordt bovendien gevoelig uitgebreid”, gaf de bevoegde schepen Steve Vandenberghe (SP.A) tijdens de gemeenteraad aan.

Nu het gemeentebestuur, volgens Vandenberghe, een klare kijk heeft op de toekomstige ontwikkeling van de Priorij, kon men meteen ook beslissen de andere begraafplaatsen definitief te sluiten. (MM)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht) van 3 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier