Kerk en pastorie worden bezoekerscentrum in Kemmel

Redactie KW

Op de gemeenteraad van maandagavond maakte burgemeester Marc Lewyllie bekend dat het streekbezoekerscentrum De Bergen in de kerk en de oude pastorie komt.

De saga rond het bezoekerscentrum van Heuvelland sleept al een tijdje aan. In 2009 werd door de vorige meerderheid van CD&V de opdracht gegeven voor de bouw van een streekbezoekerscentrum. Gemeentebelangen vond de kostprijs te duur voor het ‘prestigeproject’ en nu de partij van burgemeester Marc Lewyllie samen met N-VA de nieuwe meerderheid vormt, werd gezocht naar alternatieven. Op de gemeenteraad van maandag bevestigde burgemeester Marc Lewyllie dat er een beslissing werd genomen.

Andere pistes

“Er werden heel wat pistes onderzocht: de Post, de Kosmos, het Labyrinth, een kleiner gebouw op dezelfde site, het huidige project mits besparingen, combinatie met ‘t Folk of de combinatie van kerk en pastorie en Kemmel”, aldus Marc Lewyllie. “Uiteindelijk werd unaniem beslist dat er één waardig en goedkoper alternatief is: de combinatie kerk en pastorie in Kemmel. In de pastorie komt na grondige verbouwing het bezoekerscentrum. In de kerk komt de tentoonstellingsruimte in een afgesloten ruimte in de linkerbeuk.”

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.