KBC houdt in Proven alleen nog een automatenkantoor

Redactie KW

In Provendorp sloeg het nieuws in als een bom. KBC-bank schaft de dienstverlening aan loketten in het KBC-kantoor af. Enkel de automaten blijven (voorlopig…) nog in functie. Ontevreden Provenaars startten een petitieactie op.

Vorig weekend ontstond ophef in Proven rond de sluiting van de KBC in het centrum van het dorp. Zou na de sluiting van Argenta nu ook KBC Provendorp verlaten ? Naar verluidt zou de loketdienst in het KBC-kantoor van kantoordirecteur Johan Brysbaert zou afgeschaft worden, en zou de automatendienst nog enkele jaren zou in Proven blijven, want de huur van het pand door KBC loopt nog enkele jaren door. In Proven werd vorig weekend alvast een petitie opgestart.

Oudere mensen

In Proven willen de mensen van de petitie vooral rekening houden met de oudere mensen, die helemaal niet kunnen werken met een computer en dus noodgedwongen beroep moeten doen op een loketbediende. En wat zal er gebeuren met cashgeld van handelaars, die dat na een goede verkoopdag in de geldgleuf van het bankgebouw konden stoppen ? Proven ligt toch wel 7 km verwijderd van het KBC-kantoor in de Gasthuisstraat in Poperinge. Ook de kantoren van Roesbrugge en Watou zijn een mogelijkheid voor de Provenaars.

(PC)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier