Kattenstoet lokt ruim 50.000 toeschouwers

Redactie KW

De 42ste editie van de Kattenstoet in Ieper was opnieuw een schot in de roos. “Ik denk dat er nog nooit zoveel volk is geweest”, zegt burgemeester Luc Dehaene.

“Langs het hele parcours stond men rijen dik te kijken naar een mix van nieuw elementen die er de laatste jaren worden ingebracht en de traditionele ingrediënten. Alleen jammer dat de stoet met een half uur vertraging is gestart, het was de enige negatieve noot.”

Het schitterende weer lokte opnieuw de grote massa naar Ieper, net als in 2006. De eerste schattingen gewagen van meer dan 50.000 toeschouwers die hun ogen de kost gaven naar de tientallen groepen en bijna 2.000 vrijwilligers. Regisseur Bart Cafmeyer zette de modernisering van de Kattenstoet verder. In deze editie kregen ook ‘Bekende Katten’ als Garfield en Musti een plaatsje.

“Persoonlijk vind ik dat we dit jaar goed geslaagd zijn om een evenwicht te zoeken tussen nieuwe, moderne elementen en respect voor de historische en traditionele uitbeeldingen”, aldus een tevreden burgemeester Dehaene.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier