Kasteelmoord Wingene: raadkamer verlengt aanhouding Nederlandse verdachte

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van de vierde verdachte in de zaak van de kasteelmoord met drie maanden verlengd. De Nederlander Tinus van Wesenbeeck wordt ervan verdacht als tussenpersoon gefungeerd te hebben. Hij houdt vol dat hij met de hele zaak niks te maken heeft, en gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

De Nederlander Tinus van Wesenbeeck en Pierre Serry uit Aalter kenden elkaar uit het drugsmilieu. Ze worden ervan verdacht uitvoerders gezocht te hebben voor de kasteelmoord. “Mijn cliënt heeft zijn contacten met Serry al verklaard, en het onderzoek heeft die uitleg bevestigd”, vertelt zijn raadsman, meester Philip Daeninck. “Er is geen bewijs van een link tussen Serry, mijn cliënt en de uitvoerders van de moord.” Tinus van Wesenbeeck was naar verluidt woest toen hij de beslissing hoorde. “We gaan zeker in beroep bij de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent. Het is niet aan ons om zijn onschuld te bewijzen, zij moeten zijn schuld bewijzen”, aldus Daeninck.

Huiszoeking

Volgens meester Daeninck zijn er vooralsnog geen nieuwe belastende elementen. Toch moet van Wesenbeeck voorlopig in de cel blijven. “Er is bij hem thuis in Nederland een huiszoeking uitgevoerd. Met de stukken die daar gevonden zijn, zouden de speurders hem nog willen confronteren.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.