Kasteelmoord: vader en zoon Gyselbrecht blijven in de cel

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord in Wingene blijven de verdachten André Gyselbrecht en zijn zoon Peter Gyselbrecht in de cel. Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling dinsdagnamiddag beslist. De verdediging van vader en zoon Gyselbrecht had immers opnieuw een verzoekschrift ingediend tot voorlopige vrijlating.

Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. Op een stuk grond van verdachte Pierre Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen. De verdediging van vader en zoon Gyselbrecht had opnieuw een verzoekschrift ingediend tot voorlopige vrijlating. De raadkamer in Brugge wees twee weken geleden die vraag af, maar de verdediging van de verdachten ging tegen die beslissing in beroep.

Voor de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling hadden de advocaten van vader en zoon Gyselbrecht opnieuw gepleit voor een vrijlating onder voorwaarden, maar de KI oordeelde dat de aanhouding van de verdachten noodzakelijk blijft zolang het onderzoek loopt.

In de zaak zit behalve vader en zoon Gyselbrecht en Pierre Serry, die zijn aanhouding met drie maanden verlengd zag worden, ook nog de Nederlander Tinus Van Wesenbeeck in de cel. Zijn aanhouding werd begin juli nog verlengd door de KI.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.