Kasteelmoord : Raadkamer verlengt aanhouding Johnny Vanlingen

© BELGA
Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord moet Johnny Vanlingen drie maanden langer in de cel blijven. Dat heeft de Brugse raadkamer vrijdagnamiddag beslist.

Vanlingen is als autoverkoper een kennis van de Nederlander Tinus van Wesenbeeck. Die wordt ervan verdacht om in opdracht van Pierre Serry uitvoerders te hebben gezocht voor de moord op Stijn Saelens. Van Wesenbeeck kwam in nauwe schoentjes te staan toen een andere Eindhovenaar aangeduid kon worden als uitvoerder van de moord. “Maar die persoon kan niet aan onze cliënt worden gelinkt”, zegt Natascha Bielen, raadsvrouw van Vanlingen. “Voor ons is er door de nieuwe ontwikkeling dus niets veranderd.”

De speurders proberen al maandenlang via Vanlingen de wagen te vinden die gebruikt werd bij de moord. Een Mercedes G 55 AMG kwam in dat kader in het vizier. De advocaten van de Limburgse autohandelaar konden aantonen dat de terreinwagen op dat moment al aan een Duitser was verkocht. “Die auto is nog altijd in Duitsland en zal ook niet meer worden onderzocht.”

De raadkamer besliste om Vanlingen in het belang van het onderzoek langer in de cel te houden. Er wordt nog steeds gezocht naar de wagen van de uitvoerders, en naar een mogelijke link tussen die uitvoerders en Johnny Vanlingen. Ondertussen kwamen de onderzoekers erachter dat er al begin november 2011 contact was tussen Pierre Serry en de mogelijke uitvoerders van de moord. Dat is kort nadat dokter André Gyselbrecht aan zijn vriend Serry vroeg om Saelens ‘een lesje te leren’.

De verdediging zal beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer. Binnen twee weken moet Vanlingen dan voor de KI in Gent verschijnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten