Kasteelmoord: KI verlengt aanhouding dokter Gyselbrecht

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord blijft dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens, in de cel.

Dat heeft de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling beslist.. Dokter André Gyselbrecht en zijn zoon Peter worden verdacht als opdrachtgevers van de kasteelmoord in Wingene. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling besliste in september dat de twee verdachten vrijkwamen onder voorwaarden, maar sinds midden februari zit André Gyselbrecht opnieuw in de cel. De huisdokter uit Ruiselede verklaarde zelf dat hij aan zijn vriend Pierre Serry enkel vroeg om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’. Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari vorig jaar het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden de aanhouding van André Gyselbrecht, maar zijn verdediging ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste echter dat de aanhouding van de man noodzakelijk blijft voor het onderzoek.

(Belga/BS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.