Kapelletje dat ‘plots’ verdween in Ingelmunster, blijkt al maanden afgebroken

Redactie KW

Een lezeres liet ons weten dat het kapelletje op de Beelshoek ‘plots’ is verdwenen. Kan een kapel zomaar verdwijnen ? Wie liet dat kapelletje afbreken ?

“Tot drie weken geleden stond er een kapelletje op de hoek van de Beelshoek en de Vuilputstraat”, klinkt het. “Nu bemerk je nog enkel de aarde waar het ooit stond. Tijdens een nacht – de vrijdag op de zaterdag – was het verdwenen. Groot was de verbazing toen senioren uit de Beelshoek hun gebedje gingen doen en bemerkten dat het kapelletje was verdwenen. De senioren belden naar de burgemeester, die van niets wist. Ook de eerste schepen wist van niets.

In mei afgebroken

Volgens Nele Bossuyt – afkomstig uit Izegem – verdween het kapelletje evenwel niet zomaar tijdens de nacht en zeker niet drie weken geleden. “Op Pinksterenzaterdag 26 mei jl. heeft mijn man dat kapelletje afgebroken. Hij deed dat in de namiddag, niet ‘s nachts. Dat is dus ook al langer dan drie weken geleden. Mijn man had ruim één uur nodig om alle brokstukken op te ruimen. Recent hoorde ik wel wat protest weerklinken. We kunnen echter met de nodige documenten bewijzen dat dit kapelletje op onze grond stond. We zijn ook niet tegen de kerk”, besluit bewoonster Nele. “De beelden die erin stonden, staan nu bij familie van mijn man in Gottem (Deinze) waar hij vandaan komt.”

(PD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.