Kamperen op school hoefde niet, zegt stadsbestuur Roeselare

Redactie KW

Volgens het stadsbestuur van Roeselare waren er vandaag voldoende plaatsen vrij om nieuwe peutertjes in te schrijven. In basisschool De Octopus, waar zowat twintig ouders de nacht hebben doorgebracht, waren er na de inschrijvingen vanmorgen nog 9 plaatsjes beschikbaar.

“Omwille van de beperkte capaciteit van de scholen in het stedelijk basisonderwijs is een

bovengrens afgesproken van 50 kleuters per geboortejaar. In elk van de 3 stedelijke basisscholen zijn om en bij de 20 broertjes of zusjes die voorrang kregen. Dat wil zeggen dat elke school nog een 30-tal peuters kon inschrijven, wat heel wat vrije plaatsjes betekent”, zegt het stadsbestuur.

Zekerheid

Toch namen heel wat ouders het zekere voor het onzekere en hadden zij het er voor over om wat vroeger op te staan of zelf de nacht door te brengen aan de schoolpoort. “Kamperen hoefde dus niet, is gebleken, maar anderzijds begrijpen wij de ouders die voor zekerheid kiezen. De scholen hebben in deze koude winternacht een lokaal ter beschikking gesteld. In een gemoedelijke sfeer hebben de ouders hun opwachting kunnen maken”, aldus nog het stadsbestuur.

Kamperen op school hoefde niet, zegt stadsbestuur Roeselare

Bekijk hier de reportage

(A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.