Kamercommissie Financiën gaat niet door

Redactie KW

De geplande bijeenkomst van de Kamercommissie Financiën dinsdagmiddag gaat niet door, nu financieminister Steven Vanackere ontslag heeft genomen.

Dat heeft Kamervoorzitter André Flahaut aan de betrokken commissieleden laten weten. De commissie zou zich dinsdag buigen over de nieuwe eis van de oppositie om een onderzoekscommissie op te richten over de val van Dexia. Er zou ook gestemd worden over een eventuele inzage van het veelbesproken contract tussen het ACW en Belfius.

“Rekening houdend met het ontslag van de vice-eersteminister en minister van Financiën (…) worden de vergaderingen van de commissie voor de Financiën en de Begroting van dinsdag 5 maart en woensdag 6 maart uitgesteld naar een latere datum”, luidt het in de mail van de Kamervoorzitter.

Na de hoorzitting met de Belfius- en de ACW-top vrijdag, hield de oppositie het voorbije weekend vast aan de eis om een parlementaire onderzoekscommissie over de afwikkeling van het hele Dexia-debacle. De kans dat er effectief zo’n onderzoekscommissie zou komen was quasi onbestaande, maar de zaak moest wel nog formeel worden weggestemd.

Een en ander hing ook af van de houding van Open Vld. Zo had Kamerlid Luk Van Biesen laten verstaan dat ook hij het veelbesproken contract tussen Belfius en het ACW wilde inkijken, “om zeker te zijn dat alles daarvan intussen bekend is”. Verwacht werd dat de commissie Financiën Belfius dinsdag een brief zou sturen met de vraag om dat op een of andere manier mogelijk te maken.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.