Kameraden Nils Demeulemeester en Tom Deman tegen mekaar in Lauwe-Boezinge

Redactie KW

Zaterdagavond gaat Sassport Boezinge op bezoek bij RC Lauwe. In het klassement is Boezinge (5de met 35 punten) de eerste achtervolger van RC Lauwe, maar de kloof bedraagt wel acht punten. Voor kameraden en ex-ploegmaten Nils Demeulemeester (RC Lauwe) en Tom Deman (Boezinge) wordt het een match om naar uit te kijken.

Nils (24) woont in Ieper en was negen seizoenen actief bij Vlamertinge. Dit seizoen koos de flankaanvaller voor RC Lauwe. Tom Deman (23) speelde twee seizoenen samen met Nils bij Vlamertinge. Ook Tom is flankaanvaller en vanaf dit jaar in het oranjeshirt van Boezinge actief.

Nils, hoe kom jij als Ieperling in Lauwe terecht?

Nils Demeulemeester: “Ik ken coach Fanny Schamp heel goed. Ekele seizoenen was hij mijn trainer bij Vlamertinge. Hij nodigde me uit voor een gesprek bij RC Lauwe en ik had er meteen een goed gevoel bij.”

Tom Deman: “Fanny is inderdaad een topcoach. Hij stond destijds in Vlamertinge heel dicht bij de groep. Ik denk dat de kleine een goede keuze gemaakt heeft.”

Hoe hebben jullie de overstap naar jullie nieuwe club verteerd?

Tom Deman: “In het begin speelde ik heel sterk, maar door enkele kwaaltjes is het de laatste weken wat minder. Met acht doelpunten ben ik samen met Laurent Vandamme topschutter. Verder zorgde ik nog voor een vijftal assists.”

Nils: “Ik ben niet zo tevreden. Nadat ik een groot deel van de voorbereiding miste, kwam ik een beetje basisconditie te kort. Hopelijk kan ik de komende weken nog mijn duit in het zakje doen.”

Jullie zijn nog steeds goede vrienden. Hoe vaak horen of zien jullie elkaar nog?

Nils: “We hebben nog een groepschat met verschillende ex-ploegmaten van Vlamertinge, waar er wel dagelijks activiteit is en we graag eens lollen.”

Tom: “Na onze matchen zullen we ook steeds de wedstrijd bespreken en het gebeurt dat we donderdag na training afspreken om een te drinken.”

Zit de kans erin dat jullie nog eens ploegmaten worden?

Tom: “Wie weet. Voorlopig is dat niet aan de orde, want we hebben alle twee bijgetekend.”

Nils: “Ik kon na vorig seizoen ook naar Boezinge, maar drie keer trainen is voor mij moeilijker te combineren met mijn job. Ik zit trouwens goed in Lauwe.”

Jullie werken allebei in de horeca?

Nils: “Klopt, ik werk in Brasserie Petrus op de Ieperse Grote Markt. Op vrijdag moet ik meestal werken, gelukkig trainen we op dinsdag en donderdag.”

Tom: “Ik werk samen met mijn ouders in frituur ‘t Iepers Frietje en kan trainingen en wedstrijden makkelijk inplannen.”

Terug naar het sportieve. Jullie clubs staan op eindrondeplaatsen, zijn dat de ambities?

Tom: Wij ambieerden vooral een rustig seizoen en dat is gelukt. Eindronde is geen doelstelling. Tegen de mindere goden laten we te makkelijk punten liggen. We willen de komende weken wel bewijzen dat we het waard zijn om in de subtop te staan. Er volgen nog enkele toppers en daarin willen we iets tonen.”

Nils: “Met RC Lauwe mikten we op de eerste vijf en dan kom je automatisch bij de eindronde uit. Met acht punten voorsprong op de vijfde zal er al veel moeten gebeuren om nog plaatsverlies te lijden. Promotie is voorlopig niet aan de orde.”

In Boezinge werd het 1-2 voor RC Lauwe. Voorspellen jullie opnieuw een spannende match met een nipte zege?

Tom: “Ik denk dat het een spannende match wordt tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Wij zijn compleet, terwijl zij toch twee basispionnen missen met Emile Deltombe en Yannick Cannaert.”

Nils: “Boezinge zal geprikkeld zijn, dus we zijn gewaarschuwd. Ik ben ervan overtuigd dat we ook zonder Emile en Yannick een mooi resultaat kunnen halen.”

Een zaterdagavondmatch biedt misschien perspectieven om nadien nog samen de bloemetjes buiten te zetten?

Nils: “Ik wil gerust samen een pint pakken in de kantine, maar keer daarna wel terug naar huis.” (lacht)

Tom: “Allez kleine, doe niet flauw. Wij zullen met de ploeg nog een stapje zetten, wellicht in het Kortrijkse.”