"In de twintig jaar dat ik deze job doe, heb ik al alles meegemaakt, dacht ik. Bommeldingen, de aanslagen... maar dit is du jamais vu", klinkt het bij shoppingcentrummanager Nicole Bats. Het hele team van K in Kortrijk werkt georganiseerd en gestructureerd aan de maatregelen, die opgelegd zijn door de overheid, zo klinkt het. Van paniek is geen sprake, van kalmte en sereniteit des te meer.

"We zijn alles nog aan het bekijken, maar het ziet er naar uit dat het shoppingcentrum tijdens de week open blijft, maar op zaterdag sluit. Delhaize blijft hier wel open. Voor hen wordt er overigens bewaking voorzien, maar dat is een interne kwestie. De medewerkers moeten immers in de stock kunnen via ruimtes die nu moeten afgesloten worden. De bewaking kan ook telefoontjes van bezorgde klanten beantwoorden."

(GF)

Een aantal andere winkeliers kunnen waarschijnlijk ook open blijven, zoals het ijsjeskraam en de pastabar. "Die hebben geen zitplaatsen, dus technisch gezien kunnen die ook open gaan."

We stemmen momenteel ook af met andere shoppingscentra in het land, die vaak winkels van eenzelfde keten herbergen. Met hen zorgen we voor een zo duidelijk mogelijke communicatie, dat die voor alle handelaars zo gestroomlijnd en gestructureerd mogelijk is."

"We voelden deze week al dat er minder mensen naar het shoppingcentra kwamen en dat mensen ongerust waren. Maar we beklemtonen dat we alles van heel nabij opvolgen en dat we elke maatregel van de overheid ten harte nemen, zodat de overlast voor de klanten zo klein mogelijk is."

Door de maatregelen worden ook enkele evenementen afgelast. "Dat is heel pijnlijk. Want niet alleen de handelaars zijn gedupeerd, maar ook mensen die meewerken aan dergelijke events. Dat dreigt voor hen een financiële kater op te leveren."

"In de twintig jaar dat ik deze job doe, heb ik al alles meegemaakt, dacht ik. Bommeldingen, de aanslagen... maar dit is du jamais vu", klinkt het bij shoppingcentrummanager Nicole Bats. Het hele team van K in Kortrijk werkt georganiseerd en gestructureerd aan de maatregelen, die opgelegd zijn door de overheid, zo klinkt het. Van paniek is geen sprake, van kalmte en sereniteit des te meer."We zijn alles nog aan het bekijken, maar het ziet er naar uit dat het shoppingcentrum tijdens de week open blijft, maar op zaterdag sluit. Delhaize blijft hier wel open. Voor hen wordt er overigens bewaking voorzien, maar dat is een interne kwestie. De medewerkers moeten immers in de stock kunnen via ruimtes die nu moeten afgesloten worden. De bewaking kan ook telefoontjes van bezorgde klanten beantwoorden."Een aantal andere winkeliers kunnen waarschijnlijk ook open blijven, zoals het ijsjeskraam en de pastabar. "Die hebben geen zitplaatsen, dus technisch gezien kunnen die ook open gaan."We stemmen momenteel ook af met andere shoppingscentra in het land, die vaak winkels van eenzelfde keten herbergen. Met hen zorgen we voor een zo duidelijk mogelijke communicatie, dat die voor alle handelaars zo gestroomlijnd en gestructureerd mogelijk is.""We voelden deze week al dat er minder mensen naar het shoppingcentra kwamen en dat mensen ongerust waren. Maar we beklemtonen dat we alles van heel nabij opvolgen en dat we elke maatregel van de overheid ten harte nemen, zodat de overlast voor de klanten zo klein mogelijk is."Door de maatregelen worden ook enkele evenementen afgelast. "Dat is heel pijnlijk. Want niet alleen de handelaars zijn gedupeerd, maar ook mensen die meewerken aan dergelijke events. Dat dreigt voor hen een financiële kater op te leveren."