Julie Beirens stelt debuut voor

Redactie KW

Julie Beirens uit Houtave heeft zopas haar eerste boek voorgesteld. ‘Scherven’ is de titel en het gaat over een meisje dat haar leven weer op de rails wil krijgen nadat ze werd opgenomen in een psychiatrische instelling. Het boek is gebaseerd op eigen ervaringen en zal jonge adolescenten vast en zeker aanspreken, zeggen ze bij de Brugse Boekhandel waar Julie haar debuut voorstelde.

Julie Beirens komt uit een landbouwersgezin uit Houtave en droomt er al jaren van om schrijfster te worden. Sinds haar vijftiende pent ze dagboeken vol en vandaag stelt ze haar eerste boekje voor ‘Scherven’. Het hoofdpersonnage Amber verlaat het psychiatrisch ziekenhuis en probeert de draad van haar leven weer op te nemen.

Julie bracht zelf een aantal maanden door in een psychiatrische instelling. Met het boek wil ze aantonen dat psychiatrische patiënten gewone mensen zijn. Ook de cover en de tekeningen zijn van de hand van Julie Beirens. ‘Scherven’ is uitgegeven bij Free Musketeers en is bestemd voor jongeren vanaf 14.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18u00

Julie Beirens stelt debuut voor

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.