Jozef De Kesel : Het is onbegrijpelijk

Redactie KW

De Brugse bisschop Jozef De Kesel is ‘verbijsterd’ over het interview dat zijn voorganger Roger Vangheluwe donderdag gaf. “Het is onbegrijpelijk, zo jammer, voor alle betrokkenen, voor de slachtoffers zeer zeker, maar ook voor ons, en dan bedoel ik niet voor ons imago, maar voor onze geloofwaardigheid”. Bisschop De Kesel sprak vandaag met Focus-WTV.

Vangheluwe gaf donderdag in een interview toe dat hij ook een tweede neefje heeft misbruikt. De Brugse bisschop De Kesel is geschokt en ontgoocheld over de uitlatingen van zijn voorganger. “Moedig vind ik dat toch niet”, zei hij. De Kesel heeft het afgelopen jaar een paar keer contact gehad met zijn voorganger ‘omwille van mijn opdracht’. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst nog contacten zullen moeten zijn. “Maar op dit moment ligt het mij toch wel zeer moeilijk”, zei de Brugse bisschop. De Kesel betwijfelt of Vangheluwe wel schuldbesef heeft. “Hij heeft wel gezegd ‘ik heb spijt’, maar ik weet niet of hij het beseft.” De Brugse bisschop wil zich niet uitspreken over de verantwoordelijkheid van de biechtvader aan wie Vangheluwe naar eigen zeggen het misbruik heeft opgebiecht. “Als hij daar daar alles gezegd heeft, had de biechtvader hem moeten helpen. Ik zou moeten weten over welke gegevens de biechtvader beschikt.” Of de Kerk nu op zoek moet gaan naar die biechtvader? “Ik weet het niet”, zei De Kesel.

(BELGA)

Focus-WTV mocht als enige televisiezender op bezoek bij bisschop De Kesel. Bekijk hieronder de beelden van het exclusieve interview.

Bron: focus-wtv.tv

Meer in Krant van West-Vlaanderen en vanavond in het journaal van Focus-WTV

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.