Jongerenkoren tonen nieuw lokaal

Redactie KW

Het kinderkoor Canteclaer en het jongerenkoor Con Spirito zetten op zondag 16 november de deuren open van hun nieuw lokaal. Zoals het bij een koor past, staan muziek en zang centraal tijdens de opendeurdag.

In 1994 werd het kinderkoor Canteclaer boven de doopvont gehouden. Het jongerenkoor Con Spirito liet vijf jaar later voor het eerst van zich horen. De repetities vonden vroeger plaats in een klaslokaal van de kleuterschool in Lo. Vorig jaar namen de koorleden van Con Spirito een nieuw lokaal boven het ontmoetingscentrum De Gendarmerie in de Ooststraat in gebruik. De leden van Canteclaer, die volgens leeftijd opgesplitst zijn in Kwebbeltjes en Kolibries, oefenen er hun stembanden elke vrijdagavond van 17.30 uur tot 19.30 uur. De zangers en zangeressen van Con Spirito repeteren tussen 19.30 uur en 21 uur.

Tonen aan het publiek

„We willen tijdens de opendeurdag ons nieuwe lokaal tonen aan het grote publiek”, zegt voorzitster Katrien Boussemaere. „We nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen. Niet alleen ouders, grootouders, broers, zussen, vrienden van de koorleden, maar alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.” (KVCL)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van 14 november 2008.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.