Jongerencafé ‘t Scharnier Oudenburg opent Repkot

Redactie KW

Na een jaar zwoegen en zweten konden de jongeren van ‘t Scharnier op zaterdag 10 december met terechte trots hun repetitielokaal aan Oudenburg voorstellen. Het Repkot is geboren.

Onder de leiding van Jonas Maeckelberghe hebben 20 vrijwilligers, zeker de laatste week, dag en nacht gezwoegd om het repetitielokaal van hun jongerencafé ‘t Scharnier klaar te krijgen. Op zaterdag 10 oktober was het zover en konden ze aan de massaal toegestroomde Oudenburgnaars hun Repkot voorstellen.

Bands, liefst jong en uit het Oudenburgse, kunnen tegen een kleine vergoeding gebruik maken van de accommodatie. Volgens schepen van Jeugd Peter Velle de ideale locatie om de volgende winnaar van Westtalent zich daar te laten ontplooien.

“Buren en omwonenden zullen van de decibels die hier geproduceerd worden, zeker geen last hebben”, zegt werfleider Jonas Maeckelberghe, “want we hebben alles in het werk gesteld om het geluid binnenskamers te houden.”

Niet minder dan 20 medewerkers hebben een jaar gewerkt om van het Repkot te maken tot wat het is geworden. Een prachtig staaltje van samenwerking.

(LIN)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.